НАП следи на място оборотите на Spirit of Burgas

Екипи на Националната агенция за приходите в Бургас ще извършват засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на започващия тази вечер в Бургас фестивал “Spirit of Burgas", съобщиха от пресцентъра на НАП.

Под активно наблюдение ще бъде както фестивалната зона, така и търговските обекти, разположени в близост. Целта на данъчните е реализираните обороти по време на двудневния фестивал да бъдат изцяло на светло и съответно обложени с дължимия данък в реален размер.

По време на контролните действия служителите на приходното ведомство ще бъдат изцяло разпознаваеми. Те ще са със сини блузи с надписите на Агенцията. „Няма какво да крием, контролът ни е видим, желанието ни е бизнесът да работи спокойно в пика на сезона, но същевременно да знае, че НАП следи отблизо за оборотите и за спазването на данъчните и осигурителните закони”, коментира директорът на териториалната дирекция на НАП в Бургас Татяна Кънчева.

Продължава засиленият контрол на НАП по българското Черноморие по време на активния летен туристически сезон. Само за месец юли по Южното Черноморие са извършени 610 проверки, при които са съставени 67 акта. Най-типичното нарушение е неиздаването на касова бележка. От НАП апелират да изискваме от търговците фискален бон, а в случаите на отказ да информираме приходното ведомство на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор за цялата страна.

От приходното ведомство напомнят също, че от 21 юли е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с НАП. Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави единствено в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, а също и при продажбата на билети, фишове и талони за участие в хазартни игри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес