Експлозия в Кабул, няма пострадали български военни

Няма пострадали български военнослужещи при терористичния атентат, станал днес в 01:00 ч. местно време (23:30 ч. българско време) в Кабул, Афганистан, съобщиха от пресцентъра на министерство на отбраната.

Жертвите на самоубийствения атентат в центъра на афганистанската столица Кабул са 17 души, а ранените – повече от 400, съобщават световните агенции.

Терористичната атака е извършена в жилищен квартал в столицата, близо до правителствен комплекс със сгради на афганистанското министерство на отбраната.

Ресорният министър Николай Ненчев проведе днес сутринта телефонен разговор с националния командир на контингента и е в постоянна връзка с командването на българския контингент. Той е изразил увереност, че българските военнослужещи ще продължават да изпълняват поставените задачи с доказан професионализъм и съгласно оперативните планове и стандартните оперативни процедури на международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят