Мъж, празнувал излизането си от затвора попадна в ареста заради силна музика

Мъж, празнувал излизането си от затвора отново се озова зад решетки - този път на ареста. В сливенския полицейски арест са двама мъже - от кварталите „Надежда” и „Комлука”. Те отказали да намалят или спрат силната музика и били задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане при снощната операция за спазване на нощната тишина, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР Първолета Мандинска, съобщи Дарик.

Само през миналата вечер в полицията са получени 9 сигнала за силна музика в кварталите „Надежда” и „Комлука”, на които са реагирали служители на участък „Надежда” и „Териториална полиция” към Районното управление на МВР – Сливен.

При два от сигналите лицата не са преустановили музиката след намесата на полицейските органи и се е наложило да бъдат задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. Те остават в ареста за 24 часа. Любопитното е, че единият от задържаните празнувал излизането си от затвора, но след като неколкократно бил предупреден от полицаите да спре или намали музиката, отново се озовал зад решетки за неспазване на полицейско разпореждане.

На други трима са съставени актове. Размерът на глобата на актовете по Наредбата на Община Сливен и редът за нейното събирате се определят от кмета. Съставени са още 5 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право