Близки, приятели и колеги изпратиха с аплодисменти Мария Русалиева

Близки, приятели и колеги изпратиха с аплодисменти актрисата Мария Русалиева в последния й път в столичната църква „Света Параскева”, съобщи dariknews.bg.

Мария Русалиева почина на 87-годишна възраст на 5 август. Освен в стотици пиеси на сцената на Театъра на българската армия, тя се снима и в редица български филми, сред които „Рицар без броня” (1966), „Семейство Калинкови” (1966), „Любимец 13” и „La Donna E Mobile” (1993). Ще запомним и гласа на актрисата, участвала в озвучаването на много телевизионни филми.

За да се прости с Мария Русалиева в храма „Света Параскева” беше художникът Иван Яхнаджиев. „Все казваше „Някой ден ще се оженим. Тъжно е, когато загубиш такъв човек, много жизнен. Умееше да бъде артист, умееше да говори с хората”, сподели майсторът на багрите.

„Тя беше от друг свят. Такъв добронамерен и светъл човек не съм срещал. Всяка среща с нея ме изпълваше със светлина и доброта”, каза художникът Светлин Русев.

„Най-вече ще я запомня от „Рицар без броня”. Това лято се навършват 50 години, откакто се снима филма. Тя беше една от най-красивите български актриси по онова време. И беше изключителен професионалист. Никога няма да я забравя, защото в крайна сметка тя е била „мойта майка”, заяви режисьорът и оператор Олег Ковачев, който като дете играе неин син във филма „Рицар без броня”.

Актрисата Слава Рачева: „Всички много я обичахме, тя ни радваше, успокояваше. Загубихме един много талантлив, изключително интелигентен човек, който ще помним. Много знаеше и много искаше да помогне на всички”.

„Мария ще я запомня още от 1945-1946 година, бяхме заедно в радиото. Целият живот мина в срещи с нея в радио, телевизия, дублажи. С изключителния си характер на оптимист, така ще я запомним, защото никога не показа какво е на душата й, дори когато й беше най-тежко”, сподели актрисата Надя Топалова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини