Първи сблъсъци между „жълтите жилетки“ и полицията станаха по Шанз-Елизе

Жена в мозъчна смърт спаси живот на двама тежко болни мъже

Антонио Лопес към Бойко Борисов: Приемането на ГЕРБ в Центристкия демократичен интернационал е признание за усилията на всички хора в партията

Временно затварят за движение пътя Своге-Нови Искър в понеделник

Петя Дикова очаква първото си дете

Сузанита върти бизнес с голи снимки

АПИ плаща над 9200 лв. за аквапланинг на „Хемус“ Ауди с лоши гуми самокатастрофирало в наводнен участък

Президентът Румен Радев пристигна в Йордания

Вицепрезидентът: Само слабите лидери управляват със страховете на хората Омразата и национализмът не решават проблеми, заяви Илияна Йотова на възпоменателния събор за 75 години от разстрела на шестте ястребинчета

Дядо Коледа зарадва деца на служители от МВР

Министър Ангелкова: Приоритет през 2019 г. ще е насърчаването на вътрешния туризъм  С майстори в кулинарията подготвяме карта на фестивалите, свързани с българската кухня

Министърът на отбраната Каракачанов се срещна с Джон Съливан, зам.-държавен секретар на САЩ

Аварирал снегорин блокира пътя до Рилския манастир

500 000 долара изпаднаха от камион на магистрала в САЩ (ВИДЕО)

Музика ще има за всички от сърце “Rock the Operа” за любителите на вечните рок хитове, SOLAR Christmas за феновете на електронната музика и Шабан Шаулич “50 години на сцена” в “Арена Армеец”

Русе се възстановява като промишлен център

Русе възстановява статута си на значим промишлен център в страната, съобщиха от териториалния офис на НАП. Това показва анализът на внесения корпоративен данък от фирми в региона по декларирана печалба в годишните им декларации за м.г.

Най-голямата изненада поднася преработващата промишленост. От енергетика, машиностроене, химическа промишленост, дървообработване и строителство се формират близо 32% от корпоративния данък. Хранително-вкусовата промишленост добавя още 1,7% към постъпленията. Делът на шивашката индустрия, характерна за региона, е само 0,5% от приходите.

Незначителният относителен дял на корпоративния данък от производството на конфекция и работно облекло, чорапи и обувки се дължи на изпълняваните поръчки на ишлеме. Те не реализират краен продукт и очаквана печалба, сочи анализът на Приходната агенция.

Селското стопанство формира 11% от внесения корпоративен данък. В този сектор са включени и печалбите от лов, риболов, дърводобив и добив на природни ресурси. Търговията на едро е с 19% дял, а услугите и секторите комунално-битова дейност, финанси, образование, наука и култура имат 18,8%. Транспортът присъства едва с 8%, а търговията на дребно – с почти 7%. Данъкът от здравеопазване е 1,8% от общия му размер.

За русенския офис на НАП най-важни са приходите от корпоративен данък в промишлените отрасли и строителството. Те се развиват в създадения Индустриален парк, където са привлечени чуждестранни инвеститори със заводи на „Монтюпе“, „Вите аутомотив“ и „Керос“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.