Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Доналд Тръмп очаква нова среща с Путин

Военният съд оправда ген. Димитър Шивиков

Арх. Добромир Бориславов: Бейби бумът в столичния зоопарк е резултат на труда на всички

Нинова: Позицията ни по Истанбулската конвенция остава – няма да я подкрепим

Деца таланти тръгват в първи клас на 5 години Измененията намаляват административната тежест при кандидатстване

Израел прие закон за нацията Арабският вече няма да е официален език в страната

Британските служби използват деца шпиони в операции срещу терористи и наркодилъри

Няма да екстрадират четиримата граничари в Турция Трябва да дадат обяснения

Белгия затвори въздушното си пространство заради компютърен проблем

Русе се възстановява като промишлен център

Русе възстановява статута си на значим промишлен център в страната, съобщиха от териториалния офис на НАП. Това показва анализът на внесения корпоративен данък от фирми в региона по декларирана печалба в годишните им декларации за м.г.

Най-голямата изненада поднася преработващата промишленост. От енергетика, машиностроене, химическа промишленост, дървообработване и строителство се формират близо 32% от корпоративния данък. Хранително-вкусовата промишленост добавя още 1,7% към постъпленията. Делът на шивашката индустрия, характерна за региона, е само 0,5% от приходите.

Незначителният относителен дял на корпоративния данък от производството на конфекция и работно облекло, чорапи и обувки се дължи на изпълняваните поръчки на ишлеме. Те не реализират краен продукт и очаквана печалба, сочи анализът на Приходната агенция.

Селското стопанство формира 11% от внесения корпоративен данък. В този сектор са включени и печалбите от лов, риболов, дърводобив и добив на природни ресурси. Търговията на едро е с 19% дял, а услугите и секторите комунално-битова дейност, финанси, образование, наука и култура имат 18,8%. Транспортът присъства едва с 8%, а търговията на дребно – с почти 7%. Данъкът от здравеопазване е 1,8% от общия му размер.

За русенския офис на НАП най-важни са приходите от корпоративен данък в промишлените отрасли и строителството. Те се развиват в създадения Индустриален парк, където са привлечени чуждестранни инвеститори със заводи на „Монтюпе“, „Вите аутомотив“ и „Керос“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.