Коя зодия са най-големи мазохисти?

Овен

Жените стават мъже

Казват, че знакът на Овена превръща жените в мъже, а мъжете в чудовища. Съвършено вярно е. Овенът нехае за чуждата болка. Той е прекалено смел, дързък и бърз, дори и за огнен знак. Готов е да се хвърли триумфално и с рогата напред в пламтяща сграда, в придошла река или в скандал с шефа, без да помисли дали ще излезе жив от ситуацията. С такова поведение е нормално да се наранява. Но странното е че след като пострада, изведнъж се превръща в бъзливо разплакано момиченце.

Телец

Мразят да ги боли

Телците никак не обичат да ги боли. Боят се от всякакви сакатлъци и болести. Което не означава, че не издържат на болка. Даже прекалено дълго издържат, особено жените. Но не защото са непукисти, а понеже от страх имат навик да си заравят главата в пясъка като същински щрауси. Въобразяват си, че ако достатъчно дълго се правят, че нищо им няма, болката сама ще отшуми. Така може да си ходят с тежките травми или страдания, докато нещата не станат напълно непоносими.

Близнаци

Креят от любов

Като едни двулики същества, Близнаците през половината време са мазохисти, а през другата - садисти. Но и в двата случая не млъкват, а през цялото време описват случващото се с тях. Истината е, че при нормални обстоятелства изпитват отвращение към физическата болка, като към нещо противоестествено и свързано с лош вкус. Близнаците ценят здравите, добре поддържани хора и самите те се стремят да са в идеална форма. Най-тежка емоционална болка им носят самотата и любовната мъка.

Рак

Държеливи са

Раците търпят много на болка. Но има разлика между жените и мъжете. Мъжете, родени под този знак, са страхливи и тичат при лекаря и по най-незначителните поводи. Жените са спартанци - издържат не само на физически страдания, но и на емоционални. Това е впечатляващо, като се има предвид колко чувствителни са всъщност. Мнозина дори не си дават сметка, че нараняват Рака, който успява да запази самообладание. Единственият белег, че нещо не е наред е, че става по-затворен, но и по-заядлив.

Лъв

Публика им дайте

Вие сте садист и си търсите другарче? Е, не сте уцелили при Лъва. Той мрази да търпи болки и страдания. Избягва ги винаги когато има възможност. Това не значи, че хленчи или се огъва, когато се нарани. В никакъв случай. Щом има цел, е готов да понесе всичко - и глад, и душевни драми, и контузии, и рани. Лъвът е крайно смел и нито мисълта за неминуемото страдание, нито здравият разум биха го спрели, ако е на прага да завоюва това, към което се стреми. Особено ако има и кой да му се възхищава на стоицизма.

Дева

Тежки хипохондрици

Пословично внимателни към тялото си, Девите внимават какво ядат, спортуват (без да прекаляват), а ако заболеят, знаят как да се лекуват. Изненада ли е, че изпадат в минишок всеки път, когато се наранят или нещо с физиологията им се обърка? С други думи - те са пълни хипохондрици. Не издържат на физическа болка. Проявяват обаче признаци на емоционален мазохизъм. Готови са да се превият и да изтърпят много, докато другият не прекрачи границата. След това става страшно!

Везни

Мразят страшни гледки

Най-неприятна им е грозотата. Кървяща отворена рана или изкривена става, стърчаща кост от счупена ръка - тези страшни гледки могат да разклатят тотално усещането им за реалността. Не може да се каже, че са стоици и издържат на болка. Даже въобще не може да се каже. Ако има начин да избегнат грозните неща в живота, те са готови да се скатаят, да се преструват, да излъжат или премълчат. Те са ведри и мили с околните, но са наясно че всички, освен тях самите, са идиоти.

Скорпион

Самоизтезават се с кеф

От всички знаци най-голям мазохист е Скорпионът. Той с радост издевателства над тялото си, като при това включва и желязната си воля. Няма проблем да се подложи на свирепа диета на вода, билков чай и половин репичка дневно. С радост би принудил изнуреното си тяло да бяга 16 километра или да вдига 200 от лежанка. Самоизтезава се както в името на важна цел - да отслабне, да стане съвършен и велик (всъщност той си е велик, но понякога околните още не го знаят), така и самоцелно. Печели златния медал в конкурса по мазохизъм.

Стрелец

Юнак без рана не може

Горкият Стрелец издържа на болка, но не защото обича да го боли. Свикнал е. Нали е безразсъден, тромав и небрежен - постоянно се блъска и наранява. Докъде щеше да стигне, ако хленчеше за всяко ожулено или изкълчено? Представителите на този знак имат небрежно отношение към собственото тяло и не приемат твърде тежко наранявания, от които една Везна или Дева би изфабрикувала същинска драма. Противоречието идва от това, че често Стрелците са и хипохондрици - плаши ги това, което не могат да видят.

Козирог

Страх от бели престилки

Козирогът е един от най-търпеливите зодиакални знаци. Което значи, че носи на бой, на стригане, а също така и на болка. В състояние е да прекара часове в мусене и гълтане на хапчета като бонбонки, но не и да отиде на лекар. Не може да му се отрече мъжеството, с което понася физическото страдание. Част от това изумително търпение се дължи най-вече на факта, че изпитва ирационален ужас от бели престилки. Вероятно му е насаден от някакви лични преживявания - може би дори в предишен живот.

Водолей

Мачете не го боли

Дотолкова издържат на болка, че чак е плашещо. За щастие не всеки ден човек наблюдава как Водолея го измъчва физическо страдание. Представителите на знака са толкова потайни, че едва ли биха споделили точно с вас когато ги боли. Подхождат към болката прагматично, като към необходимо зло и стоически я изтърпяват, въпреки че при възможност винаги ще избегнат страданието. Освен ако не става дума за секс. Може да се окаже, че в леглото Водолеят обича да търпи и причинява болка.

Риби

Вижте ме - страдам

“Вижте ме как се мъча с ангелско търпение. Никой от вас не разбира страданието така добре, както аз.“ Рибите парадират с това, че са нещастни. Те прегръщат болката като стар приятел. Обичат да се гърчат, да ридаят, да пляскат с опашка и да се мятат на сухо. Имат дълбоко вроден стремеж към самонараняването в душевно и физическо отношение. Ако няма причина да са тъжни, имайте им доверие - ще си намерят такава. От голямата мъка успяват да изплуват сами и тихомълком.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл