Колеги, близки и приятели си казаха последно сбогом с големия Васил Попов

Близки и приятели се сбогуваха днес с актьора Васил Попов на опелото в столичната църква “Свети Седмочисленици”.

За да се прости с Васил Попов дойде Стоянка Мутафова, с която Васил Попов често си партнираше на сцената. С нея бе и дъщеря й Муки. Последно сбогом с актьора си взеха и колегите му от сериала "Столичани в повече" Любо Нейков и Васил Драганов. На опелото присъства и шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, актьорите Нона Йотова и Никола Анастасов.

Васил Попов почина след тежко боледуване на 5 август, на 81-годишна възраст. Същия ден ни напусна и актрисата Мария Русалиева.

Наскоро той издаде и своята автобиографична книга „Изповед без причастие”, която излезе в навечерието на рождения му ден – 25 юни.

Известен е с ролята на готвача "чичо Пандишпан", която играе в детско телевизионно предаване "Магазинчето на приказките".

Освен в театъра, Васил Попов има роли и в много български филми, сред които „Краят на една ваканция“ (1965), „Момчето си отива“ (1972), „Буна“ (1975), „Опасен чар“ (1984). Той е сред участниците в популярната постановка „Криворазбраната цивилизация“ (1974) на Българската национална телевизия по класическата пиеса на Добри Войников. През 2012 г. участва в сериала "Столичани в повече" в ролята на бай Милчо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини