Осъдиха влюбен, крал кола заради жена

Зарязан от приятелката си мъж се провали тотално като пробва да краде кола, за да стигне до нейното село и да я върне обратно в дома си в град Нови пазар. Влюбеният Мартин С./38г./ си забрави отвертката и мобилния телефон в стар паркиран "Форд", както "Труд" писа, а тази седмица магистрати му наложили и наказание. Една година затвор при 3-годишен изпитателен срок е присъдата, която неопитният крадец може да обжалва.

Едно от смекчаващите вината обстоятелства било пълно разкриване на душевните му терзания. Мартин разказал, че наскоро бил напуснат от жената, с която съжителствал и давел мъката в алкохол. Във фаталната нощ на 20 юли се прибрал отново почерпен и пред блока го осенила идята да приведе в движение паркирания форд на съседа, да стигне до любимата и да я трогне. После пак ще да остави колата, която струвала към 400 лв., на мястото й.

От дома си взел отвертка, но за негова изненада возилото се оказало с отворен багажник. През него ловко се вмъкнал в купето и се настанил на шофьорската седалка. С отвертката искал да запали возилото, като свалил кората под волана. Всичките му опити да подкара форда обаче, се оказали неуспешни. Докато Мартин се мъчел, комшия се прибрал от нощна смяна и го забелязал вътре, но решил, че има уговорка със собственика на колата да я ползва. След като не постигнал целта си Мартин излязъл през лявата врата и се прибрал да спи.

На сутринта 69-годишния собственик на атакуваното возило открил в него отвертката и мобилния телефон. Племенникът му веднага се сетил на кого е апарата, набрал номера на Мартин и той позвънил. Полицаите арестували каръка, а той признал всичко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони