Изгнил чинар рани жена на пейка в Цар Симеоновата градина в Пловдив (обзор)

Масивен близо 100-килограмов клон на вековен чинар рани 55-годишна жена и счупи пейката в Цар Симеоновата градина в Пловдив, на която тя седяла на сянка и хлад в петък след обяд в компанията на възрастен мъж. Той се отървал само със скъсан панталон и уплах, но жената е откарана с линейка в спешното отделение на Университетска болница "Свети Георги" с рани по главата и крайниците, охлузвания по цялото тяло и съмнения за счупено ребро.

От здравното заведение съобщиха, че няма опасност за живота на пострадалата около 17 часа в петък пловдивчанка. Тя изпаднала в шок, след като била затисната от огромния изгнил клон, който счупил и лампа от осветлението на алеята в най-големия парк на Пловдив. От тежестта на клона дървената пейка е пречупена на две, а на помощ на жената се притекли минаващи по същото време по алеята хора, които позвънили веднага на тел.112.

Постоянни посетители на обновената с над 7 млн.лв. европари Цар Симеонова градина в Пловдив разкриха, че това е втори подобен случай това лято с паднало изгнило дърво и то без да е имало буря или да духа силен вятър. Намиращата се на пъпа на Пловдив Цар Симеонова градина е пълна от рано сутрин до късно вечер с пенсионери, майки с бебета и деца с велосипеди и ролери, търсещи тук убежище от жегите под дебелите сенки на големите дървета, без да подозират за опасността, която ги дебне.

Директорът на ОП "Градини и паркове" инж. Стоян Алексиев в момента е в платен отпуск и не вдига мобилния си телефон, но от общинското предприятие гарантираха, че още в понеделник започват санитарна сеч на опасни и изгнили дървета не само в Цар Симеоновата градина, но и във всички паркове на територията на Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони