Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

БФС защити правилата и не се поддаде на провокациите на Гриша Ганчев

А правилата са ясни. Не може новоучреден футболен клуб, който независимо от акционерното участие в него, е отделно юридическо лице, без регистрация в БФС, да започне направо от „В“ футболна група, дори това да е ЦСКА. Въпреки тези прости истини, последните дни бяха съпроводени от клоунада „а ла Ганчев“, достойна за големите циркови арени.

След зрелищното представление в четвъртък, в което заобиколен от силоваци, негови охранители с внушителни размери и представители на футболния ъндърграуд, Ганчев застави Зоналният съвет към БФС – София да картотекира футболистите на ЦСКА, но от името на новорегистрираното „ФК ЦСКА“ (вече никой не може да изброи колко за нароените ЦСКА – та през последната година), самопровъзгласилият се за „спасител“ на ЦСКА гордо обяви „реших проблема с картотеките, мач в неделя ще има“. Преминалият през борческите години ловешки бизнесмен явно бе забравил, че колкото и да не е наред милата ни татковина, то времето на 90–те години все пак е безвъзвратно отминало и подобни силови демонстрации не могат да останат незабелязани и да не предизвикат справедливия обществен отпор. Поклон пред стотиците хиляди фенове на ЦСКА, но това не е начина отборът да заиграе дори и във аматьорската „В“ група.

Необяснимо е, защо Ганчев не заяви картотеката от името на легитимния „ПФК ЦСКА“, който е член на БФС, има необходимата регистрация и е заплатил дължимите такси за участие в аматьорската лига. С какво това би променила ситуацията в ЦСКА – с нищо. Дъщерното дружество „ФК ЦСКА“, стига да има парите, винаги може да плаща заплатите на футболистите, ако проблема е в запорираните сметки на ПФК – то, все пак в случая нямаме професионални договорни отношения между клуб и футболист. Причината явно е другаде. Ако всичко се бе случило по правилата, то целият този цирк нямаше да бъде факт. Нямаше да е факт и преднамерената провокация на Ганчев към БФС в частност, и към държавата в общ смисъл – ако не играете по моите правила, то мислете му. Изпращам срещу вас ударната бригада на агитката на ЦСКА, ръководена от криминалнопроявения Росен Петров – Животното и както е казал народа „дупе да ви е яко“. Доста елементарна схема, но напълно работеща. Остава в неделя да я видим и в действие, като ,подобно на 2013г., Росен Животното и подопечните му щурмоваци изпотрошат витрините на Футболния съюз. Типично в борчески стил Ганчев си мисли – ако притежавам такава „сила“, дали държавата ще посмее да си вземе обратно заграбения от мен „Петрол“ или пък съдът ще посмее да ме осъди по данъчното обвинение.

Предвид пословичната страхливост на държавата нищо не пречи ловешкият бизнесмен да си е повярвал, че е същински римски император с червена преторианска гвардия, която гази всичко живо. Друг е въпроса (и той е към компетентните институции), как осъден за наркотрафик, с влязла в сила присъда, какъвто е Росен Петров – Животното, един от ръководителите на наркокартела на Златко Баретата, се разхожда из коридорите на Футболния съюз и принуждава служителите му да нарушават правилата. Как подобни ъндърграунд персони успяват да се идентифицират с ЦСКА. И как същите персони, според самия Ганчев, са просто „добри момчета“, които „няма да правят повече зулуми“. Жалко е да гледаш как славната марка ЦСКА се употребява толкова елементарно за лични цели и то от хора с доказано криминална репутация.

Ганчев забърка поредната каша в ЦСКА. Създаде ситуация клубът да не може да стартира първенството в неделя. И разбира се, ще направи опит да се определи като „жертва“ на решението на БФС, а не като главен виновник за ситуацията. След като вчера усети накъде отива работата, Ганчев реши да изпревари БФС и даде подробно интервю пред Дарик и Gong.bg, в което ни уведоми за пореден път, че мач в неделя ще има и че той се бил разбрал с Футболния съюз. Както и че се бил разбрал с финансовия министър ЦСКА да погаси дълговете си към държавата и т.н. Разказа ни, че бил копирал схемите на „Глазгоу“ и „Фиорентина“ – щом за тях може, защо да не може и за ЦСКА, нищо че посочените примери нямат общо със ситуацията в червения отбор. Успокои ни също, че в ЦСКА всичко било наред. Едно обаче не става ясно от доста време. Като какъв Ганчев говори. Той нито е собственик на „ПФК ЦСКА“, нито е собственик на дъщерното дружество „ФК ЦСКА“, нито е член на управителния орган на което и да е от двете дружества. Как обещава, че ще оглави ЦСКА до края на годината, ами ако настоящите акционери не го искат. И как ЦСКА ще плати дълговете си към държавата, за което някак си се бил разбрал с финансовия министър – и кой ще ги плати, „ПФК“ – то, „ФК“ – то, Ганчев или някакъв друг субект. И колко са въобще кредиторите на Ганчев, които са получили реално плащане от него само на една честна дума. В днешно време, за да се „разбереш“ с НАП трябва да подпишеш споразумение за разсрочване или за отлагане на плащанията, което да обезпечиш с реални активи, все тежки законови процедури, които отнемат доста време. Всеки, който е минавал по този път добре разбира, колко несериозно звучат думите на Ганчев.

И след целия този цирк Ганчев продължава щедро да се кичи със символите „благодетел на червения клуб“, „собственик“, „спасител на ЦСКА“ и т.н., въпреки че кое точно от ЦСКА е спасил не става ясно. Най – добре ще направи ако спаси ЦСКА от самия себе си и от постоянните проблеми, които създава на отбора. Ганчев не се интересува от ЦСКА и присъствието му в клуба все повече започва да пречи на ЦСКА. Дано и феновете най – накрая осъзнаят заблужденията, в които Ганчев ги кара да вярват. И когато издигат лозунга „Търпението ни се изчерпва“, да определят точния адресат на посланието. Истинският виновник за създадената ситуация не е БФС, защото Футболната централа просто спазва правилата, а те трябва да са еднакви за всички, включително и за Гриша Ганчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете