In memoriam: Починалият син на Плевнелиев бил най-младият български блогър

Филип, първородният син на президента Росен Плевнелиев, за когото бе съобщено, че е починал, е бил най-младият блогър у нас, пише "24 часа".

Той започва да прави блог през 2008 г. В началото пише: "Моето име е Филип. Започвам този блог на осем години. Имам двама братя. Правя си блог, защото искам да си имам дневник, който и другите да гледат (имам си и таен, на хартия). Обичам да чета и да спортувам."

Блогът е просъществувал няколко месеца - до януари 2009 г. Майката на Филип - Юлиана му помага с блога.

На 28 ноември 2008 г. в блога е написано:

"Като се навечерях, помолих мама да ми направи блог. Тя ме пита защо, а аз й отговорих, че искам да споделям интересните неща в живота ми. И така тя ми направи блог, в който да пиша всеки ден.

Ето някои от постовете по-нататък:

"УЧИЛИЩЕТО

3 декември

Вчера училището имаше коледен концерт. Обикновено концертите ни са по два часа, но този беше от кратките. Беше много хубав. Мама снима много. Ето ги двете най-хубави снимки (виж галерията).

3 декември

Днес в училище имахме директорско контролно по български език. За някои беше лесно, за други трудно. Като коледния концерт.

В коментарите под тази публикация съвсем закономерно възниква въпросът какво е "директорско контролно". Малкият блогър отговаря: "Тест, който директорката проверява и с него учителите проверяват знанията на децата."

Сега вече всичко е ясно. 

13 декември

Днес бях на коледно математическо състезание. Не беше трудно, не беше лесно. Единствено аз и най-сладкото дете в класа от цялото наше училище бяхме на това състезание. След състезанието мама ми купи този сборник.

СПОРТ

30 ноември

През уикенда ставам колкото мога по-късно. Ям корнфлейкс и първото нещо, което правя, е да играя на GAME BOY. Когато брат ми Павел си легне за следобеден сън, моля мама да ме заведе с Асен в Борисовата градина. Там играем футбол.

2 декември

Всеки вторник играя от 7 до 8 ч в тенис клуб “Малееви” заедно с Асен. Учител ни е Бранко и е от Македония. Днес обаче Асен беше на училище и там му стана нещо, затова играх сам. И само аз ядох сладолед.

ИЗКУСТВО

1 декември

Нещо ме учудва напоследък. Един час или някъде там след училище Асен и Павел свирят на пиано страхотно. Това ме кара да ги снимам, дори Асен да мрази да го снимат.

(На въпрос в коментарите дали брат му Асен не “свири” с лакът отговаря: “Асен просто си удря с юмрук, пък му се получава страхотно.”)

ХУБАВОТО ПИЛЕНЦЕ

30 ноември

Днес мой приятел имаше рожден ден. Като се връщахме, спряхме на един светофар иии… а! Едно красиво пиленце кацна на огледалото на колата.

Мама го снима!

СЧУПЕНАТА ЛАМПА

29 ноември

Знаете ли как мама ми забрани да играя футбол вкъщи? Един ден аз и Асен (брат ми) играхме мач.

И така той биеше АУТ, би си го и резултатът е: (виж галерията)

Ето го виновника: (виж галерията)

РАЗХВЪРЛЯНАТА СТАЯ

7 декември

Защо ли заглавието е “Разхвърляната стая”? Естествено, че стаята ми е неподредена. А когато има разхвърляни стаи, мама казва да си ги подредим, а това е правилното решение. Но днес май не бях до подреждане."

Филип е бил много интелигентно дете, казват хора, които го познават. От 1 година насам е учил във Великобритания.

               

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини