АБВ издигна доцент за кандидат кмет на Бургас - Румен Петков: Спадът на туристи ще донесе щети на бранша и фиска на държавата

АБВ издигна доцент Камен Сейменлийски за кандидат кмет на Бургас. Сейменлийски е заместник декан в Бургаския свободен университет, преподавател по информатика и технически науки.

"Първо трябва да мобилизираме хората за участие в гласуването. Очевидно инициативата на Плевнелиев в референдума за задължителното гласуване претърпя провал" , каза по време на представянето на кандидата Румен Петков. Той обясни, че АБВ ще залага на позитивна кампания: "Няма да търсим врагове, престрелки, напрежение. Напротив. За да дадем на хората шанс да гласуват, ние трябва да проведем позитивна кампания". Румен Петков коментира и състоянието на туризма:

"Ние с генерал Михов, за пръв път в Бургас развихме идеята за изграждане на Министрество на туризма. Като гледам резултатите от дейността на министърката, почвам да имам съмнение, че сме на път да дискредитираме идеята за Министерство на туризма и за ефективност в неговата работа. Спадът в туристическия поток за тази година ще има щети върху бранша от една страна, но и щети върху фиска на държавата от друга" .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони