Епичен Роби Уилямс потопи Бургас в цунами от хедонизъм (обзор)

„Не ви познавам, но искам да спя с всички вас!" Предложението на Роби Уилямс към над 30 хиляди изпотени и възбудени човешки същества, окупирали централния плаж в Бургас, не звучи никак шокиращо в контекста на сексуалния и творческия промискуитет, пронизали четвъртвековната кариера на свръхуспешния британски палавник.

Първият концерт в България на един от най-продаваните музикални артисти в човешката история ще отплува в колективната памет като едно от най-грандиозните лайв събития в страната. Според организаторите шоуто на Роби е поставило рекорд за фестивала Spirit of Burgas с над 35 хиляди посетители. Централният плаж в Бургас никога не e изглеждал толкова пренаселен, разноликата тълпа осигури плътно човешко покритие на цялата фестзона и мащабно вдъхновение за поп рок явление като мистър Роби Уилямс.

Без да закъснява, хедлайнерът на първата вечер на двудневния фест са появи на огромната сцена в 22,30 часа след епичното интро по мелодията на O Fortuna. За начало Роби заби суперхита си Let Me Entertain You, превърнал се в заглавие на настоящия му тур, и се представи подобаващо: „Добър вечер, Бургас (първите две думи той изговори на български, б.р), казвам се Роби шибания Уилямс!" По време на концерта той защити имиджа си на изключително комуникативен и остроумен шоумен с поредица от самоиронични шеги и поп културни препратки. „Някои от вас сигурно знаят кой съм, бях известен за кратко през 90-те с една бой банда, после напуснах, надебелях, влязох в рехабилитационна клиника, после започнах соло кариера, пак надебелях, пак влязох в клиника…" Уилямс може да си позволи такъв автохумор, малко по-късно се нарече „тлъстия Джъстин Бийбър" като поредна препратка към дните си на тийн слава с Take That.

Между закачките атлетичният вече джентълмен на хедонизма облъчваше екзалтираната армия с гаргантюански хитове - Rock DJ, Monsoon, Come Undone, The Road To Mandalay, She's The One… За мултимедийното секси шоу към изпълнението на Candy Уилямс изкара на сцената момиче, което се представи като Зори от Благоевград, спечелила вниманието на Роби с плакат, с който го моли за малко от неговото ДНК с цел извънземни изследователски опити. Феновете на Роби знаят, че той е маниак на тема НЛО.

Уилямс продължи с изключителни изпълнения на Supreme и Feel, a към финала достави възможно най-достойния кавър на недостижимия шедьовър на Queen - Bohemian Rhapsody, и показа на недоразумението Кание Уест как се правят тези неща.

Роби изрази учудване как не е идвал тук досега и призова да не му се сърдим, ако се върне. В този момент 35 хиляди хипнотизирани хедонисти не бяха в състояние да си представят нещо по-добро от второ негово шоу. Роби Уилямс смаза, изкърти и извози, показа добрата страна на комерсиалната музика и поп звученето и демонстрира харизмата на човек, който от дълги години пребивава на самия връх на хранителната верига в глобалната развлекателна индустрия.

Финалът на концерта с кавър на My Way може да се опише само с една дума - епичен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура