13 трика за по-лесен живот

Дребните житейски хитринки са начин да се справяте с разни досадни битовизми много по-бързо и ефикасно. Не е ясно дали тези надлъгвания с ежедневието са резултат от комбинативно мислене, или от безброй грешки, но ако не искате да си губите времето, прочетете тези брилянтни житейски трикове.

1. Лъснете фаровете с паста за зъби

С времето фаровете се замъгляват и това дава още няколко годинки отгоре към възрастта на колата ви. Лесно може да светне - измийте фаровете с паста за зъби. Репелент за комари, в който се съдържа DEET (диетил-мета-толуамид) върши същата работа.

2. Реставрирайте мебелите с орех

Дали сте небрежен с мебелите, на кучето му растат зъби или холната гарнитура просто е остаряла, нормално е дървените части да се олющят. Обелете един орех и натъркайте хубаво всички одрани места. Ще се учудите от резултата.

3. Конецът за зъби - нож с две остриета

Най-добрият инструмент за рязане на торти, кексове, меки сирена и варени яйца е добре изпънатият конец за зъби. Гледайте само да е без мента.

4. SOS! Топла бира

Ако сте извършили непростимия грях да купите топла бира и нямате време да я изстудите, защото сте много жадни, увийте бутилката или кутийката в мокри салфетки и я сложете във фризера за 2-3 минути.

5. Изтрийте досадните туристи от снимките

Искате да направите хубава снимка на някоя забележителност, но отпред има стълпотворение от туристи. Ето как става номерът. Поставяте фотоапарата на статив и нащраквате 15-ина снимки през известен интервал от време. Качвате ги на компютъра, отваряте през “Фотошоп” и избирате File >Scripts > Statistics > Median. Програмата маха всичко, което е различно в отделните кадри и така на усреднената снимка ще остави само пейзажа.

6. Увеличете на “мах”

Ако поставите джиесема в чаша, това ще усили значително звука. Така може да слушате музика и без колонки. Внимавайте да не объркате чашата, която служи за колонка, с чашата за ракия, защото това ще развали качеството на ракията. А с две пластмасови чашки и ролка от тоалетна хартия може да се изработят високоговорители (виж на снимката).

7. Заредете телефона на режим “самолет”

Преминете на самолетен режим, преди да включите телефона да се зарежда - така работата ще е свършена два пъти по-бързо. Много е удобно, ако забележите, че нямате батерия точно преди да излезете.

8. Чепикът ви стяга? Ползвайте сешоар

За да разширите неудобните обувки, обуйте ги с дебели чорапи и ги надухайте няколко минути със сешоара.

9. Лесно почистване на хладилника

Обвийте рафтовете на хладилника с домакинско фолио. Когато дойде време за почистване, просто обелвате фолиото и слагате ново. Така хладилникът винаги е чист, а вие си спестявате доста работа.

10. Отървете се от козината

Ако имате куче, котка или друг подобен звяр, няма как да не знаете, че козината полепва навсякъде, набива се в облицовката на мебелите и във влакната на килима. С ръчна чистачка за прозорци ще оберете идеално валмата. А ъглите и трудно достъпните места почистете на ръка, като си сложите гумени ръкавици.

11. Дриблирайте с батериите

Пуснете съмнителните батерии от неголяма височина върху твърда плоскост и вижте колко пъти ще отскочат - колкото повече, толкова по-зле е горката батерия.

12. Фантазия в синьо с тоник

Това е начин да направите всеки купон малко по-интересен. Коктейл с тоник се превръща в напитка от “Стартрек”, ако имате ултравиолетова лампа с “черна светлина”.

13. Не оставяйте тортата да съхне

Ако не искате тортата да изсъхне в хладилника, залепете филии хляб върху отрязаната повърхност. Това ще я запази съвсем свежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл