„Левски“ изплува с 1:0 във Варна

„Левски“ записа първа победа за сезона чак в четвъртия кръг на „А“ група - 1:0 с „Черно море“ насред Варна. „Сините“ поне частично отмъстиха за позора с 1:2 във финала за купата през май. Победителите обаче трепериха до последно.

Съдийският екип начело с Виохрен Манев вбеси първи „сините“. В 33-тата минута бе вдигната несъществуваща засада на измъкващия се Божидар Краев. А в 39-ата дадоха нарушение в атака на Вилиян Бижев от „Морето“ срещу Аймен Белаид в голова ситуация.

В 45-ата обаче „Левски“ откри. Траян Траянов от „Черно море“ спря атака на 20-годишния Борислав Цонев, но опита триково да опази топката, младокът я отне и заби за 0:1.

След гола от варненската публика улучиха треньора на „сините“ Стойчо Стоев с половинлитрова пластмасова бутилка, пълна с вода. Специалистът се ядоса и изрита шишето към терена, за което получи червен картон. Стоев се разяри още и едва бе укротен. А при прибирането му към тунела по него бе метната втора бутилка.

Изгонването е второ за треньора за 4 кръга. Той няма да е на пейката в следващия кръг при домакинството срещу „Монтана“.

В 61-вата минута защитникът Траянов се реваншира донякъде, като изби пред голлинията удар на Краев. В 67-ата Матиас Курьор, който съсече „Левски“ за 2:1 във финала за купата, не улучи от няколко метра с глава.

Сомалиецът Либан Абди изненада „Герена“, като извести, че има шанс да скъса с „Ризеспор“ до дни и да се върне. Играта с крилото на „идвам-не идвам“ обаче продължава над месец...

Прохазка стана №1 на „Герена“

Словакът Роман Прохазка спечели първата анкета в историята за футболист номер 1 на „Левски“ за месеца. Универсалният футболист получи 285 гласа във вота за юли, организиран от Националния клуб на привържениците. Прохазка донесе точката в дербито срещу „Литекс“ със страшен удар за 2:2 на „Аспарухов“.

На второ място остана най-силно представащият се засега от новите попълнения - полузащитникът Георги Костадинов. Бившият играч на „Берое“ е със 147 гласа, а трети с 37 е сръбският вратар Боян Йоргачевич.

„Голяма чест е за мен да бъда капитан в един толкова голям клуб като „Левски“, заяви Прохазка, който вече носи лентата в отсъствието на Веселин Минев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ