Свалиха областния на Разград от поста

Областният управител на Разград Петър Василев, който катастрофира на 5 август през нощта и се възстановява в болница, е отстранен от поста. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че ГЕРБ е свалил доверието от Василев, който катастрофира със служебния “Мерцедес”, управляван от него с 3 промила алкохол в кръвта.

“Пожелавам като на всеки човек да оживее, да е здрав, но на мига му е свалено доверието. Дори и да се оправи - дай Боже да е жив и здрав! - той в държавната администрация няма да работи”, заяви Борисов.

Петър Василев катастрофира на пътя Самуил - Хърсово след прав пътен участък, като на десен завой е изпуснал управлението на автомобила и се е забил в крайпътно дърво. Установено бе, че Петър Василев е управлявал без предпазен колан и е бил сам в колата.

Състоянието на бившия вече областен управител е много тежко, той има контузии на белия дроб и по крайниците. Първоначално беше на командно дишане. През седмицата правителството назначи за временно изпълняващ длъжността областен управител заместничката на Василев Нурие Црънгалова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони