Слънчево и горещо днес

Времето над страната остава без съществена промяна - предимно слънчево, след обяд горещо. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над източната половина от страната, валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от североизток. Максималните температури в равнините ще са между 30° и 35°, в София 30°. Такава е прогнозата за времето съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

По Черноморското крайбрежие ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са около 30°. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 26°-28°.

Над планините ще е топло и предимно слънчево. В следобедните часове, главно над билата ще се развива купеста облачност, почти без валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра около 17°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, доближавайки се до средната месечна стойнос

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето