Почерпен шофьор опитал да избяга от катаджии и се метнал в дере

Директори на столични училища се запознаха с иновативни технологии в сферата на дигиталните умения

Разкриха две домашни наркооранжерии през почивните дни в Костинброд и Самоков

Валери Симеонов пред „Труд“: Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна

Тони Димитрова пристига в Благоевград за концерт спектакъл с Разградска филхармония

Дипломираха се магистрите от випуск 2018 на Стопанската академия в Свищов

Премиерът възложи на ДАНС и МВР проверка на издадените български документи за самоличност на чужди граждани за последните пет години

1350 лв., 400 евро и злато хвърлила жена от терасата си и се крила да не я застигне престрелка

Изкуствен интелект открива бързо и без болка рак на гърдата Болестта коси все повече млади българки

БЧК подпомага бездомници и уязвими ученици

Арестуваха измамник от Горна Оряховица с 4180 лева Потърпевшата е от Плевен и оставила сумата върху контейнер за смет на улицата

Германия забранява влизането на 18 саудитци заради убийството на Хашоги

Румен Петков: Абсурдно е „Булгартрансгаз“ да компенсира намаляващите си приходи от транзит на газ, чрез необосновани такси, които увеличават цената за потребителите у нас

Застраховател осъди община да му възстанови пари за спукани гуми Мотивът е, че кола се е повредила в необозначени и необезопасени неравности

Задържаха 37-годишен мъж за телефонна измама в Плевен

Раздават упътване към учебниците, докато напишат нови

Методически указания, които да коригират грешното съдържание на учебниците в начален курс на обучение, докато се напишат нови, да бъдат раздадени на учители и родители. Това предлага министърът на образованието Тодор Танев. Във Варна той призна, че в момента се запознава със съдържанието на учебниците от първи до четвърти клас, съобщи Дарик.

„От първи до четвърти сега в момента ги чета. Иска ми се ние да изготвим, ако не нови учебници, за което трябва нов закон – така ни убедиха, така се прави, то поне свитъци. Те няма да бъдат нещо като алтернатива на учебниците. Те ще бъдат раздадени на учителите и на родителите за пояснения на някои съдържания в съществуващите учебници“, обясни Танев.

Много неща ще се променят с приемането на Закона за училищното и предучилищно образование, който предстои да мине на второ четене. Предстои списване на нови стандарти, което означава нови учебници и учебни програми, каза още той.

Министърът увери, че предстои мащабна реформа в образованието, зад която стои смяна на философията. Местната власт и бизнесът трябва да казват от какво имат нужда и да участват в изготвянето на програмите, а не системата и министерството да определят кой и как да се обучава, смята министърът.

Според него са необходими сериозни разговори по въпроса дали да бъде въведено вероучение в училище, както поиска Светият синод. Танев отказа да каже личното си мнение, но посочи, че дискусията по казуса трябва да включва много страни.

„По въпроса трябва да има обществено обсъждане. Моят стил на управление е винаги да свиквам тези, от които може да се вземе колективно решение, което да почива на съгласие“, коментира образователният министър.

Танев категорично отрече обвиненията, че прикрива злоупотреби във Фонда за научни изследвания. Той увери, че е подал сигнал за тях в прокуратурата и ДАНС и заплаши със съд всеки, който си позволява да говори лъжи.

Във Варна Тодор Танев се включи в тържествения ритуал по честване на 136-тата годишнина от създаването на Военноморските сили.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.