Ислямисти планирали да взривят кралица Елизабет II в събота

Британски джихадисти искали да взривят кралица Елизабет Втора през следващия уикенд по време на парад за годишнината от края на Втората световна война, твърди в. „Мейл он сънди”. Полицията и МИ5 опитват да предотвратят реализирането на заговора, организиран от командири на „Ислямска държава” в Сирия.

Екстремистите планирали да взривят смъртоносни самоделни бомби, направени от тенджери под налягане, каквито бяха използвани при атентата от Бостън.

Следващата събота кралица Елизабет ще посети възпоменателна церемония в храма „Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс” на площад „Трафалгар” по случай 70-ата годишнина от победата срещу Япония. След това ще присъства на Парад на Конната Гвардия и парад на ветераните и сегашни войници от Уайтхол до Уестминстърското абатство.

Адските машини трябва да избухнат по време на мероприятията в Централен Лондон.
Източници са разказали за „Мейл он сънди”, че конкретна заплаха е била отправена по адрес на кралицата, което е довело до спешни преразглеждания на мерките за сигурност за мероприятията през почивните дни. Мишени на терористите са и други членове на кралското семейство, включително и принц Чарлз, които също ще.

Независимо от заплахата, Елизабет Втора е заявила, че ще присъства на мероприятията, за да почете паметта на загиналите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят