Спират топлата вода за седмица в Русе

Топлата вода в Русе спира от понеделник за седмица, съобщиха от "Топлофикация - Русе" ЕАД. Причината са планирани ремонтни и строително монтажни дейности. Работата ще се удължи до 23 август т.г. само в кв. "Изток".

До 15 лв. с ДДС вече струват 3 и повече кубика топла вода в крайдунавския град, напомниха от топлоцентралата. С новите цени от 1 юли т.г. за 1 кубик битово гореща вода потребителите плащат по 8 лв., а за 2 кубика - 12 лв.

Въведените тавани за сметките на абонатите ще важат и за парното през зимата. Лимитът за топло е 1,50 лв. на кв.м. Новата цена, на която топлофикационното дружество продава енергията, е 71,66 лв./Мвтч без ДДС. Досега тя беше 72,65 лв./Мвтч.

Целта на облекчените условия е да привлече още абонати към обслужваните близо 18 000 потребители, които да гарантират над 50% по-голямо производство на топлоенергия спрямо м.г. Така ще намалят загубите на "Топлофикация - Русе" след променените условия за продажба на ток в Закона за енергетиката.

Всички потребители могат да плащат сметките си за парно и топла вода и на равни месечни вноски, за да облекчат семейния бюджет. Върху отложените задължения не се начислява лихва, а индивидуалният договор се сключва по всяко време. В края на годината дължимата сума се изравнява и начислява върху текущата сметка за последния месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони