ЦСКА стартира като в евроспекатакъл

ЦСКА започна новата глава в историята си като на голям европейски спектакъл. Над 10 000 души направиха домакинството срещу „Струмска слава” (Радомир) най-посетения мач в историята на „В” група и за настоящия сезон в България.

Логично ЦСКА спечели - 3:0. В 22-рата минута се разписа Преслав Йорданов, вкараха още Йордан Йорданов (86) и Александър Бранеков (89). „Червените“ удариха и 3 греди. А три претенции за дузпи разбунтуваха трибуните.

Феновете на ЦСКА изпълниха обещанието си и изпълниха стадиона. Толкова голяма посещаемост не е имало от дуела с „Лудогорец” миналата есен - 1:1. При представянето на отбора най-много аплодисменти получиха капитанът Борис Галчев и вратарят Стоян Колев - двамата мохикани, останали от миналия сезон.

По трибуните имаше явно недоволство срещу управата на БФС. Многократно бе обиждан президентът Борислав Михайлов, който не е имал публични изяви от поне 2 месеца. Атмосферата бе най-вече празнична. Публиката пееше шампионските си песни, радваше се на новото начало, все едно отборът не е с аматьорски статут.

На затъмнения от ефира двубой имаше поне 10 пъти повече фенове от срещата от елита в кв. „Овча купел“, заради която падна телевизионното излъчване - между „Славия” и „Берое”.

„Червените” фенове не се уплашиха от билетите на стойност между 5 и 10 лева. Огромни опашки се извиха пред касите. Дори накрая се чу: „Всичко е продадено!”. И за първи път запалянковци негодуваха, че не могат да дадат своята дан за отбора. Вероятно и ръководството на ЦСКА не е очаквало такъв наплив от хора и затова не са напечатали билети за всички налични места на арената. Препълнени бяха секторите „А” и „Г”, свободни места имаше само във „В”.

А в началото на второто полувреме на трибуните се появи красноречив за историческия момент плакат - „По-верни отвсякога!“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ