Стойчо Стоев се извини

Стойчо Стоев се извини на съдиите след мача „Черно море“ - „Левски“ (0:1). Треньорът помоли полицаите за достъп до служебните лица, придружиха го до дежурния делегат, който разреши разговор с реферите.

Стоев бе ударен с пълна бутилка вода, която при обясненията с четвъртия съдия Станимир Илков и с главния Вихрен Манев изрита към терена. Треньорът заяви на реферите, че много съжалява, ако ги е засегнал и призна грешката си. Жестът е израз на яд и не бил насочен към някого, което се видя и от тв камерите.

Стоев първо бе замерян с камъчета и запалка, после бе изненадан от удара в главата. И каза, че се стреснал и го заболяло. Той обаче нито се направи на припаднал, нито тръгна да си вади медицинско.

Стоев наруши правилата и бе отстранен, но съдиите не оцениха, че бе провокиран. Спецът ще бъде наказан за 1 мач за втори път от 4 кръга. Остава загадка как арбитрите са стриктни към „сини“ и снизходителни към други. Бруно Рибейро, треньор на „Лудогорец“, напусна с няколко метра техническата зона в дуела с „Левски“ (2:0) от ІІІ кръг, което автоматично значи отстраняване. В същия тур на мача „Славия“ - „Черно море“ (0:1) наставникът на гостите Никола Спасов стори същото в 85-ата мин. И в двата случая съдиите гледаха с широко... затворени очи.

Обявиха Краев за твърд титуляр

„Доволен съм от младите момчета, които израстват с всеки мач - заяви спортният директор на „Левски“ Георги Иванов след 1:0 с „Черно море“. - Божидар Краев вече се утвърди като твърд титуляр.“

Едва 18-годишният футболист започва на дясното крило. А „сините“ очакват утре Либан Абди да скъса с „Ризеспор“ и да се върне на „Герена“. Сомалиецът е с реноме на лидер. Така вероятно ще се наложи новакът Денис Махмудов да отпадне от стартовите 11.

Щабът дава отлична оценка и за Мики Орачев, Борислав Цонев, Деян Иванов - все по на 19-20 г.

А асистент реферът Крум Стоилов не получи наряд за ІV кръг. Той вдигна несъществуваща засада при голова атака на „Левски“ при 0:0 срещу „Лудогорец“ (0:2). После „сините“ пуснаха жалба.

Сега от „Герена“ беснеят за отсъдена неправилно засада на Краев в отлична ситуация при 0:0 във Варна, но не пуснаха оплакване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ