Google подготвя смартфони под 50 долара

Проектът Android One на Google ще бъде възстановен първо в Индия, съобщава в. Financial Times. Амбицията е той да предлага още по-евтини мобилни телефони.

Android One сякаш беше забравен, след като дълго време интернет гигантът почти не говореше за него. Това обаче е било само привидно, коментира Ражан Анандан, управляващ директор за Индия и Югоизточна Азия. В действителност Google е бил зает да преработва проекта, защото първоначалният му вид не е отговарял на очакванията и е имало проблеми в дистрибуторската верига, които са довели до недостиг на устройства.

Всичко това сега трябва да е решено, както и да са въведени нови подобрения в проекта. Миналата година той стартира с идеята да предлага смартфони под 100 долара. Според Google обаче най-голямото търсене в Индия е на телефони с цени между 31 и 47 долара.

Според Анандан основната цел на Google не са печалбите. "За нас Индия е много, много важна стратегически. Приходите ни интересуват, но сме тук най-вече защото след 10 години тук ще има милиард индийци, които ще са онлайн, и това ще направи сериозни промени в световната интернет икономика", коментира той.

Затова Google работи по изграждането на присъствие в страната по няколко фронта. Освен с мобилни телефони компанията се опитва да стимулира малкия бизнес чрез инвестиционна програма, която да изведе онлайн. Освен това има специални олекотени версии на търсачката си, картите и YouTube, които да са по-лесно достъпни при по-бавни интернет връзки, каквито все още преобладават в Индия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят