18 души са загинали при експлозията в техникум в Керч

Внезапен завой на кола предизвикал катастрофа на микробус и ТИР

Бутат емблематична къща във Варна Не е в списъка на паметниците на културата, казаха от общината

Дълър на дрога с лакочистител отива на съд

Премиерът Борисов на обсъждане в Европейския съвет за продължаване на преговорите за Брекзит

Бисер Петков лично съобщи на протестиращите майки, че законопроектът за хората с увреждания е одобрен от МС

Кой преподава „Уроци по изкушения”?

Взривът в Керч е атентат със самоделна бомба (СНИМКИ и ВИДЕО)

Оправдателни присъди за събарянето на склада „Ориент Табако“ в Пловдив

70% от българите са усетили увеличение на цените на стоките и услугите Мнозинството от българските граждани не одобряват смяната на часовото време

Ричард Брансън получи звезда на Алеята на славата

Борисов: Отворете дебата в парламента за донорството След катастрофи или подобни инциденти може да се направи така, че много човешки животи да бъдат спасени, призова премиерът

Задържаха дядо, участвал в телефонни измами за близо 20 000 лева 72-годишният мъж от Севлиево бил спипан след поредното престъпление

154 000 лв. опитали да измъкнат телефонни измамници от Търговищко Разкрити са 14 от 20 измами и са върнати пари на жертвите

Лицемерие и откровени лъжи в класациите на “Репортери без граници” Индексът на свободата на словото се формира от субективните мнения само на хора, свързани с глобалния октопод на Джордж Сорос

Дават на съд помощник машинист на влак, убил машиниста

На 7 август 2015 г. Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт срещу Христо Тиляшев, на 44 г. от гр. Асеновград, за нарушаване на правилата за движение при управление на подвижен ж п състав и причиняване по непредпазливост на телесна повреда или смърт на едно или повече лица, съобщиха от Главна прокуратура.

На 12 юли 2014 г. в района западно от жп гара Калояновец, област Стара Загора, при управление на подвижен железопътен състав – бърз влак № 8601 –София –Варна, състоящ се от локомотив и пет вагона, като локомотивен машинист е нарушил правила за движение.

Според обвинителния акт Христо Тиляшев е нарушил два текста от правилата за движение. Така при наредено транзитно преминаване по четвърти коловоз на гара Калояновец, от железен път 1 на железен път 2, не спазил указанията на предупредителния и входния светофор , управлявайки влака със скорост от 106 км/ч. при разрешена до 40 км/ч. В резултат, на което причинил по непредпазливост смъртта на Венко Т., на 39 г., и средни телесни повреди на четири лица – Николина Н., Мария Ц., Джурдан А. и Васил И., които се изразяват в трайно затруднение на движението на крайници и тялото.

От деянието на Теляшев е настъпила смърт на едно лице и телесни повреди на повече от едно лице и случаят е особено тежък.

По делото са разпитани 50 свидетели, изготвени са заключенията на множество експертизи – съдебно-медицински, химически, технически и др.

БГНЕС припомня, че на 12 юли 2014 г. още в нощта след инцидента бе иззета черна кутия на катастрофиралия влак. В нея подробно е запазено всичко, което се е случило по време на пътуването до мига на инцидента.

При инцидента, станал на 12 юли с бързия влак София-Варна, загина машинистът на влака, а 14 души бяха ранени, като петима от тях останаха в старозагорската болница. В композицията пътуваха около 160 пътници.

Експерти тогава посочиха, че проблеми с железния път не е имало, тъй като системите за сигурност са много надеждни и факта, че през това трасе за 14 минути са преминали два влака. Още тогава се породиха съмнения защо помощник-машинистът е управлявал влака. Светофарите, които указват с каква скорост трябва да навлезе машината в този участък, са работили и те не са само един.

Знакът е показвал за отклонение, че е трябвало да премине с 40 км/ч. За разлика от автомобилните знаци, този знак се подава най-малко километър напред. Има повторителен – предупредителен сигнал, който му казва, че трябва след спирачно разстояние да спре или да премине с 40 км/ч. Светофарите са два последователни. Един основен и един предупредителен преди него.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.