От кои зодии са най-набожните?

Овен

Да бъдем реалисти

Обикновено ходят на черква за Великден, и то най-вече заради ритуала, да се видят с хора и да се чукнат с яйца. Духовните им търсения са предимно с практично измерение. Те казват, че са от дадено вероизповедание за удобство - примерно защото семейството им е от него. Но всъщност не се замислят особено по небесните въпроси. Овните не са от най-набожните. Допускат, че може би има сила, която движи света, но чак пък да е брадат старец, който седи на облаци… Хайде, моля ви, да бъдем реалисти.

Телец

Фанатик или неверник

Колкото и да е странно, умереният Телец се превръща в камикадзе, когато стане дума за Бог. Той задължително е на двете крайности - или е пълен неверник, или става фанатик. Не умее да живее с кротка вяра. Ако забележите човек, който спазва всички християнски пости, като дори не хапва лютеница в дните, когато не се яде блажно, има голям шанс този ревностен вярващ да е роден под знака на Телеца. Често в главата му мистичните идеи дават на късо съединение и това го прави склонен към суеверия.

Близнаци

Мистици по душа

Близнаците вярват, но не само в Бог. Те вярват в хороскопите, в Буда, в брадата на Мохамед и във всичко, което спечели впечатлителното им въображение. Питаят уважение към всякакви духовни учители и гурута. За да намерят солидна опора в живота, те имат нужда от вяра. Лошото е, че нямат доверие на нито една конкретна религиозна система. Приемат ли някое вероизповедание, го следват. Но често остават извън лоното на религиите, като си изработват собствена система от вярвания.

Рак

Духовни същества

Това е един от най-религиозните знаци. Възможно е да приемат Бога на всеки етап от живота си - дори след като цял живот са хойкали, пили, пели и безобразничили. Когато се посветят на вярата, коренно се променят. Пословицата „Прекален светец и Богу не е драг” е създадена, за да предупреди новопокръстените Раци да не преиграват, защото те са склонни към фанатизъм. Изключително духовни същества, сред които рядко се срещат атеисти или хора, които нямат стремеж към просветление.

Лъв

Не стават отшелници

Дали ще го видите некъпан и брадасял, да броди като отшелник в горите и да чете молитви на дивите зверове? Едва ли. Но Лъвът може и да бъде ревностен вярващ. Важното е добре да му се обясни значението на даден ритуал, и той ще го спази. Звучи нелогично, но е факт - вярата им се ръководи от логиката. Тъй като са високоинтелигентни, съзнанието им е отворено за философия и религия. По същата причина често странят от официалните вероизповедания. Е, в момент на отчаяние могат да запалят свещичка в черквата.

Дева

Имат пряка линия с Бог

Трезвоглавите и скептични подигравчии Девите - религиозни? Не ставайте смешни! И все пак в душата им има място за вярата. Въпросът е коя вяра. Като идея са по-склонни да приемат медитацията, отколкото молитвата. Освен това не смятат, че вярата се изразява или канализира чрез ритуали. Убедени са, че имат лична пряка връзка с Господ - който и да е той. От тях можете да чуете, че свещениците са излишни посредници. Ако изобщо се заинтересуват достатъчно, да разговарят по темата.

Везни

Йо-йо ефект

Йо-йо ефект в действие. Само че сега говорим не за отслабване и напълняване, а за ходенето на църква. Ту са набожни миряни, ту лекомислени светски личности. Истината е, че Везните прибягват до Бог само когато им потрябва. “Боже, направи така, че да успея да си купя по-евтино този часовник” и Бог прави. Понякога дори сключват таен договор с Господ. “Ако ми отмениш това тежко задължение, ще спра цигарите.” И дори го спазват, докато не им се наложи спешно да пропушат наново.

Скорпион

Мразят показността

Скорпионите не обичат да кичат дома си с икони, няма да ги видите изтъпанчени най-отпред да се молят. Те много добре се знаят с Онзи там, горе, и подобно на Девите, си общуват директно. На тъмно, когато наоколо няма никого. Дори когато не вярват в Бог, те тайничко допускат, че съществува нещо, към което си заслужава да се обърне човек в моменти на тежка несгода. Представителите на този знак са философи и мистици, затова не се ограничават със сляпата вяра. Те цял живот търсят.

Стрелец

Много религиозни

Те обичат да разговарят за Бог, има ли живот след смъртта и по всякакви въпроси от духовно, философско и мистично естество. Могат да ви рецитират наизуст Библията, Бхагават гита и Корана, но продължават да четат. Стрелците трябва да знаят. Обикновено дори имат усещането, че са наясно с неща, за които другите само се лутат. Вярата в Бог им е вродена и не се нуждаят от доказателства за съществуването на Бог. Но бунтовническата им натура ги кара да не признават много-много официалните религии.

Козирог

Не са такива хора

Козирозите са практични хора. Ако се налага, ще ходят на църква, ще постят - ще правят каквото трябва. Но да им приказвате там разни врели-некипели? Хайде, стига! Не вярват истински нито в отвъдното, нито в живота след смъртта, нито в съществуването на висша сила. За тях Библията и подобните й книги са исторически източници със съмнителна стойност, които всеки интелигентен човек трябва да е прочел. Всичко това е доста странно, защото те имат силно развито трето око.

Водолей

Атеисти и бунтари

Те са атеистите на зодиака. Категорично отказват да се съобразяват с каквито и да било ритуали или да правят нещо, разпоредено от дузина брадати старчета. Вярата за тях е нещо изключително важно, което не бива да бъде приемано ей така, на доверие или по инерция. За да повярват в Бог, те трябва да бъдат убедени. Но не чрез образователни беседи - единственият начин да приемат дадена вяра е сами лично да се уверят. Ако решат, могат да станат и по-католици от папата.

Риби

Бива ги за гуру

За тях се говори, че живеят като насън. С единия крак са в този свят, а с другия - в онзи. Макар и да са всеизвестни като медиуми, екстрасенси и мечтатели, Рибите също имат нужда от убеждаване, за да повярват в Господ. Могат да се повлияят, ако живеят сред набожни хора, които биха могли интелигентно да им обяснят същината на вярата, защо спазват конкретните ритуали и какъв е техният смисъл. С възрастта Рибите стават все по-религиозни и биха могли да бъдат отлични духовни водачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл