Венци иска оставки в БФС: Подмениха правилото за младите в съставите

Скандал се заформи около правилото за участието на играч до 21 години в мачовете на отборите в родната А група. Босът на Славия Венци Стефанов заяви на специално организиран брифинг, че замисълът на тази норма е бил друг и има съществени отклонения от началната идея.

„Десет отбора – имаш поне двама или трима българи. Поне 20-30 млади момчета ще могат да участват в мачовете и това ще се отрази на младежкия национален отбор. Друг изход няма. Един футболист се утвърждава с мачовете“, започна Стефанов.

„Тук става въпрос за българския футбол, за българския национален отбор. Моята информация е, че може да се вади младият играч, може да не се вади. Хубчев вече го прави в няколко мача. Може да се доберете и до записа в Изпълкома. Беше решено – футболист до 21 г. да бъде 90 минути на терена. Ако се извади, да бъде заменен с друг млад. Решихме дори догодина двама млади да играят. Ако изпълнителният директор Борислав Попов го е направил еднолично, директно искам оставката на този човек. Ако ли не, на Берое трябва да бъдат анулирани всички мачове. За Лудогорец – също. Това е решение на Изпълкома“.

„Борислав Попов не е на мое подчинение. Казаха ми, че той е подписал тази заповед. На това заседание на Изпълкома той не присъства. Сто процента съм сигурен и ще искам от Боби Михайлов треньорите, които не се съобразяват, да бъдат санкционирани. Иначе скоро пак ще почваме с 10 малки негърчета и няма да има национален отбор. Борислав Попов го е написал двусмислено, да се запознаят с точния протокол от заседанието. Не съм изкуфял. Този, който го е написал, да си носи отговорност“, каза още Стефанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ