Григор започва с Долгополов на турнира в Монреал

Григор Димитров ще има тежък съперник още в първи кръг на Rogers cup в Монреал в лицето на Александър Долгополов, съобщава tenniskafe.com. Украинецът беше поставен под №3 в квалификациите и мина през два трисетова успеха, за да си осигури място в основната схема. Долгополов съвсем не прави най-силния сезон в кариерата си, но остават спомените от двубоя му с Новак Джокович на Мастърса в Маями, където беше невероятно близо до отстраняване на световния №1.

Украинецът изостава с 1-2 в преките двубои, а Димитров спечели последния им мач с 6-7(3) 6-4 2-6 6-4 6-1 петсетовият трилър на Уимбълдън 2014. Ако преодолее първия кръг, Григор ще се изправи срещу победителя от двубоя Джак Сок - Адриан Манарино, но по-неприятната новина остава за трети кръг на Мастърса в Монреал, където почти сигурно ще чака Новак Джокович.

Димитров се нуждае от наистина силно представяне, за да защити точките от достигнатия полуфинал през миналата година. Тогава българинът оцеля в тричасова драма за 5-7 7-5 7-6(6) срещу Кевин Андерсън, но в края контузи глезена си и макар да влезе в последните четири на турнира, не успя да се противопостави на Жо-Вилфрид Цонга в следващия мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт