Утре времето ще е горещо, по морето - и облачно

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. През нощта ще бъде ясно и почти тихо.

Утре отново ще бъде слънчево, след обяд горещо. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа слаб северозападен, след обяд север-североизточен вятър. Максимални температури между 31° и 36°, в София 31-32°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд с висока облачност. Ще духа северозападен, в следобедните часове източен вятър. Максимални температури 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа предимно слаб североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°.

През следващите дни времето ще остане без промяна - слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, има малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще са с градус-два по-високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето