Носител на „Странджа” вече сред зрителите

Стефан Иванов, носител на купа „Странджа“ за 2012 г., вече е сред зрителите на европейското по бокс в Самоков.
Още при първото си излизане на ринга националът претърпя изненадваща загуба от датчанина Фредерик Лундгаард в кат. до 56 кг. Младокът започна добре, но бе равностоен на съперника си само до средата на втория рунд, след което рухна. А последните 3 минути на ринга минаха протоколно.
Така съдиите дадоха 3:0 в полза на датчанина.
След срещата боксьорът отказа коментар, а от треньорския щаб също не успяха да дадат обяснение за слабия мач.
„Изглеждаше доста уморен, дали прегоря, или е нещо друго, но не му се получи срещата“, коментира наставникът Радослав Суслеков.
Стефан Иванов е вторият наш боксьор, който отпада от шампионата след Мариян Момчев (75 кг).
С голям интерес във вечерния сеанс се чакаше сблъсъкът на Тервел Пулев, трети от олимпиадата Лондон 2012, срещу словака Ерик Тълканец в кат. до 91 кг. При успех асът ни ще си гарантира поне бронзов медал. Да го подкрепи в залата се чакаше и неговият брат Кубрат.
В третия ден на първенството българският тим бе определен за отбор №1 от експертите на Международната федерация заради трите победи – на Тинко Банабаков (49 кг), Петър Белберов (над 91), с които стигнаха на четвъртфиналите, и на Радослав Панталеев в кат. до 81 кг.
Днес ще се бият Панталеев, Елиян Димитров (60 кг) и Симеон Чамов (69 кг). А утре ще стартира последният ни участник – Даниел Асенов-Тайсъна. Той ще боксира директно на 1/4-финалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт