Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

100 млрд. евро спечелила Германия от гръцката криза

Германия, която е най-строга към Гърция, е спечелила досега от кризата в страната 100 млрд. евро, твърди проучване на Института за икономически изследвания “Лайбниц”, цитирано от АФП. Сумата идва от спестените пари заради по-ниските лихви, плащани по правителствени заеми в резултат на търсене на по-голяма сигурност от инвеститорите.

“Германия категорично печели от гръцката криза”, подчертава проучването. То обяснява, че когато инвеститорите са изправени пред бъркотия на пазарите, те търсят сигурност за парите си, като голямата износителка Германия “непропорционално се облагодетелства” при такава дългова криза. “Всеки път, когато финансовите пазари очакват негативни новини за Гърция, лихвите по германските правителствени облигации падат, а когато чакат добри новини – те растат”, пише в проучването. Оценката в него сочи, че от 2010 г. Германия си спестила 100 млрд. евро, което е около 3% от БВП на страната.

На фона на съобщенията, че Гърция е пред финализиране на третото спасително споразумение с кредиторите за 86 млрд. евро, германското правителство предупреди, че “пълнотата и детайлността трябва да е по-важна от скоростта”. Атина бърза да получи транш по сделката, тъй като на 20 август трябва да върне € 3,4 млрд. на Европейската централна банка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете