Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Втори чернокож гръмнат във Фъргюсън (обзор)

Съученик на застреляния точно преди година в предградието на Сейнт Луис Фъргюсън Майкъл Браун бе ранен тежко от полицаи при безредици по повод годишнината от смъртта на чернокожия младеж.

Тайрон Харис (18 г.) бил проследен от четирима цивилни служители на реда около 1,00 ч местно време вчера (9,00 ч българско), след като те се усъмнили, че участвал в гангстерска престрелка малко по-рано в района на мирната демонстрация в памет на Браун. Когато обаче полицаите го доближили с немаркирания си автомобил, той се уплашил, извадил пистолет и открил огън срещу тях. Те отвърнали на стрелбата, подгонили го по странични улички и продължили да стрелят, докато младежът накрая паднал възнак на земята, кървейки обилно.

„Харис е в болница в критично състояние“, съобщи по-късно шефът на полицията в Сейнт Луис Джон Белмър. Той отказа да уточни дали стрелялите полицаи са чернокожи или бели. Но уточни, че младежът е бил близък приятел на Браун, който бе застрелян на 9 август 2014 г. от белия полицай Дарън Уилсън, срещу когото не бяха повдигнати никакви обвинения.

Харис участвал по-рано в 45-секундна интензивна престрелка в центъра на Фъргюсън между, както твърди Белмър, две гангстерски групи, които нямали нищо общо с мирните демонстранти. Те си разменили около 50 куршума. 9-милиметровият пистолет, с който Тайрон стрелял срещу полицаите, бил откраднат миналата година от друг град в щата Мисури.

Не се размина и без инциденти по време на самата демонстрация в памет на Браун. Група протестиращи потрошиха витрините на два магазина в центъра на Фъргюсън и обсипаха с камъни и бутилки опитващите се да ги разпръснат полицаи. Вандалите все пак бяха разгонени със сълзотворен газ.

При отделен инцидент две момчета – на 17 и 19 години, бяха простреляни в гърдите близо до мемориала на убития преди година чернокож. Няма обаче опасност за живота и на двамата.

„Какъвто и да е поводът за тези безредици, те са недопустими, тези хора не са мирни протестиращи, а престъпници, които просто не искат този град да живее в мир“, заключи Белмър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете