Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Близо 21 хил. лв. глоба за коневъда, изоставил стадото си от около 70 коне в Осоговския балкан

Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Събрани са над 220 хил. подписа за референдум срещу приемане на еврото Според организаторите от партия "Възраждане" няма законова пречка за допитване

Прокуратурата предупреждава: Законът “Кунева” води до двойно наказване

Новият антикорупционен закон може да доведе до двойно наказване. За това предупреждава Върховната касационна прокуратура (ВКП) в становището си за проекта, изпратено до правната комисия в парламента.

Законопроектът, чийто автор е вицепремиерът Меглена Кунева, не мина на първо четене в пленарната зала. Гласуването му бе саботирано в последния работен ден на парламента и така депутатите го отложиха за септември.

От становището на ВКП, подписано от зам. главния прокурор Пенка Богданова, става ясно, че държавното обвинение принципно подкрепя проекта. “Наред с принципната си подкрепа за законопроекта намираме основания да отбележим необходимостта от допълнителни усилия, за да се постигне балансирано и последователно решаване на основни положения, както и прецизна окончателна редакция”, пише още в него.

Сред критиките на прокуратурата е текст, който казва, че санкциите по този закон се прилагат, независимо от мерки по други закони, “включително започване на наказателно производство”. Според обвинителите по принцип е възможно едно и също поведение да изчерпва както състава на административно нарушение, така и на престъпление. Административната отговорност обаче не може да се търси успоредно с наказателната за същото деяние, казват още от прокуратурата.
Магистратите поставят и въпроса дали не е разширен твърде много кръгът от лицата, които подават декларации за имущество и конфликт на интереси.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.