КАТ - във фейсбук по заповед на министъра

Катаджиите вече ще публикуват във фейсбук установените от тях пътни нарушения, броя на издадените фишове и актове, както и колко катастрофи са станали в страната. Това гласи заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Отдел „Пътна полиция“ ще анализира данните за нарушенията, произшествията и какви наказателни мерки са предприети. Това ще помогне на ръководството на МВР при необходимост да предприеме допълнителни промени в подхода на проверките и към прегрешилите шофьори, казаха от министерството.

Информацията ще бъде публикувана всяка седмица на интернет сайта и фейсбук страницата на Главна дирекция „Национална полиция“.

Според справката от 3 до 9 август в страната са установени общо 11 739 нарушения по Закона за движение по пътищата. Най-много са в София - 1136. Съставените фишове са 5459, а актовете - 3466. Засечени са 521 неправоспособни шофьори и 303 водачи, седнали пияни зад волана. Най-много са във Варна. Издадените електронни фишове са 5018.

Катаджиите са установили и 2236 нарушения, които не са били заснети с видеокамери. Според заповед на Бъчварова записи могат и да не се правят при явни провинения на шофьори на пътя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право