Бой по главите на трима „сини“

Улучените по главите „сини“ на мача „Черно море“ - „Левски“ (0:1) в събота станаха трима. Нищо чудно да изскочат и още, на „Герена“ са бесни.

Още в тв предаването се видя, че треньорът Стойчо Стоев е ударен по главата с бутилка, пълна с вода, която запратиха от трибуните.

Вчера се оплака и помощник-треньорът Елин Топузаков. „Уцелиха ме с камък в главата - каза бившият капитан за „Спортал“. - За късмет беше малък. Окото ми е надуто, но няма проблем, ще се оправя. Това не е страшно. Лошото е, че казах на дежурния делегат, че са ме ударили, а той ми отговори, че не са. Не ми обърна внимание. Сигурно трябваше да ми разцепят главата.“

А свидетели заявиха, че с бутилка е улучен в главата и Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците.

По правилника на БФС по-едро наказание за варненската публика може да има само ако ударът е „с последствия“. Така че е напълно възможно на заседанието днес върху „Черно море“ да се стовари само глоба, която не е значителна за футболните стандарти. А Стоев ще бъде наказан, защото в яда и болката след удара изрита бутилката към терена...

По регламент „Левски“ няма право да обжалва санкция за един мач, но ако е за два, ще се преценява.

Провиненията на хора от „Левски“ по принцип се отчитат стриктно. На мача във Варна се видя как четвъртият съдия Станимир Илков дебне в примерно 95% от времето край скамейката на гостите за нарушения на реда, като най-често загърбва домакините...

От „Герена“ отново жертват юноши

„Левски“ пусна Божидар Краев и Георги Янев в юношеския национален отбор, който чака мач в Италия във вторник. Младите таланти ще пропуснат 4 дни от подготовката на клуба преди съботния дуел с „Монтана“.

„Сините“ можеха да спрат играчите за юношеския тим, но за втори път в рамките на 4 кръга кръга в „А“ група не го направиха. Управата прие за аксиома, че не трябва да се поставят клубните интереси над националните.

В същото време „Ризеспор“ обяви, че е разтрогнат договорът на Либан Абди. „Левски“ има договорка с мениджъра на сомалиеца, който трябва да се завърне на „Герена“ утре. Чакаше се само раздялата с турския клуб.

Все пак Абди няколко пъти обявява, че идва „ей сега“ и в „Левски“, докато не го видят, не вярват. През пролетта Либан бе под наем при „сините“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ