Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Повече права за бежанците, но не съвсем

Повече права за бежанците дава проектът за промени в закона, който бе внесен в парламента от правителството. Търсещите убежище у нас ще могат да поискат достъп до събраната за тях информация, от която зависи дали те ще получат статут и право да останат в България. Досега мотивите за решението на Агенцията за бежанците често оставаше тайна за мигрантите и техните адвокати.

В документа обаче има няколко алинеи, които пак дават възможност на властите да не дадат информацията. Тя може да остане тайна например, ако се сметне, че „разкриването на информацията или на нейните източници би могло да застраши националната сигурност, сигурността на организациите или на лицата, които предоставят информацията, или на лицето, за което се отнася“. Събраната информация ще остане тайна, ако се реши, че разкриването й „би попречило на международните отношения на държавите членки.“

Със законопроекта изрично се предоставя право на достъп до чужденците, търсещи закрила, от представители на ВКБООН, неправителствени организации, адвокати и лица, предоставящи правна помощ и съвети, независимо къде се намира чужденецът – на ГКПП, транзитна зона, места за задържане или домове за настаняване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.