Ловец рани сина на свещеник, целил се в пъдпъдък

20-годишен младеж е ранен по време на лов в събота в района на търновското село Реяновци. В първия ден на лова за пернат дивеч е подаден сигнал на тел. 112, че в местната болница е потърсил помощ младеж с наранявания от ловно оръжие, пише в. "Струма".

Полицаи от РУП-Трън започнали разплитане на случая, при което установили, че инцидентът е станал по време на лов в района на село Реяновци. 45-годишният Божидар Краев от Перник произвел изстрел по прелитащ пъдпъдък и вместо птицата, уцелил със сачмите 20-годишния си колега Пламен Христов. Момчето е син на свещеника на Трън отец Петър.

Оказало се, че младежът е засегнат от 5-6 сачми, но е без опасност за живота. Пострадал е още един ловец, на 18 години, от столицата, в чиято кожа се забила само една сачма.

Според първите данни Божидар Краев е имал индивидуално разрешително за лов на пернат дивеч, казват горските. Новината за ранен ловец беше потвърдена и от зам-директора на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инж. Васил Пуров. Той допълни че, е получил сигнал за инцидента по телефона, тъй като горските отговарят само за проверките по лова, а за инциденти с оръжие са отговорни от служба КОС на пернишката дирекция.

Полицаи, след като отишли на мястото на инцидента, са иззели оръжието на стрелеца. Раненият е бил посетен от органите на МВР и прокуратурата в болничното заведение за доизясняване на случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони