Кметът на Пловдив подгони природозащитници заради инцидент в Цар Симеоновата градина

Кметът на Пловдив Иван Тотев обвини природозащитниците, които със своите протести пречели на ремонтните дейности в Цар Симеоновата градина, както и за инцидента с падналия 100-килограмов клон. Миналия петък той се стоварил върху 55-годишна жена и счупил пейка в парка.

Природозащитниците попречиха на строеж на подземен паркинг под Пеещите фонтани. "Тези хора всячески пречеха дори когато еколозите от общината маркираха опасните дървета. Радвам се, че нямаме смъртен случай, но този инцидент трябва да бъде една червена лампа, която да светне за всички. Крайно време е да спрат коментарите, че "Градини и паркове" се е превърнало в дърводобивно предприятие, когато някой започне да реже клони. Защото това е предприятие, което пази живота на пловдивчани. Трудно може да се идентифицира кое от всичките над 10 000 дървета е опасно. Затова тези хора трябва да бъдат оставени да работят на спокойствие", избухна Тотев.

Общинските съветници от Патриотичния фронд Слави Георгиев и Илко Илиев поискаха в понеделник от кмета Иван Тотев да уволни незабавно директора на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев заради инцидента в Цар Симеоновата градина. Според хората на бившия кмет Славчо Атанасов е имало и други подобни инциденти, но за щастие без пострадали.

"Никой не е в състояние да спре кмета Иван Тотев в този феодален град Пловдив", коментира Георги Сербезов, председател на сдружение "Граждански контрол - защита на животните". Той оглавяваше протестите в градината.

1,5 млн. лева за ремонт на бул. “В. Априлов”

С 1,5 млн. лв. от общинския бюджет ще бъдат ремонтирани и преасфалтирани 400 метра от булевард “Васил Априлов” в Пловдив в отсечката между бул. “Дунав” и “България”.

Първата копка направи вчера кметът Иван Тотев. Срокът за изпълнение е 45 дни, а платната ще се ремонтират поетапно, като на 17 август ще бъде затворена западната и двупосочното движение ще се извършва само в източната лента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини