Реформатори и патриоти подкрепиха настоящия кмет на Свищов

Реформаторският блок и Патриотиният фронт подкрепиха настоящия кмет на Свищов Станислав Благов. Като общ кандидат той ще се бори за пети пореден мандат начело на крайдунавския град. "Коалицията е сложна, но нашата цел е да спечелим изборите още на първи тур. Ще ни е нужна широка обществена подкрепа", заяви пред журналисти Благов. Той сподели, че мечтае за широк и общ десен политически субект и изрази надежда, че подобна коалиция ще има и в други общини от Великотърновска област.

Народните представители Иван Иванов от Реформаторите и доц. Милен Михов от Патриотичния фронт бяха категорични, че са убедени в крайния успех и постигането на дългосрочната цел - устойчиво развитие на Община Свищов. Станислав Благов пък пое първите си два ангажимента - проектиране на мост над Дунав между Свищов и Зимнич и газификация на града.

От известно време насам знакови местни активисти на Движение България на гражданите изразяват несъгласие с кандидатурата на Станислав Благов. Депутатът Иван Иванов обясни, че драма в местната структура на Реформаторския блок няма. "Те могат да извадят алтернативна листа", подчерта Иванов.

Подобна коалиция между Реформаторите и Патриотите се оформя и в Златарица, където подкрепа ще бъде оказана на сегашния кмет Пенчо Чанев. Водят се разговори и за обща кандидатура за възрожденското градче Елена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони