Арестуваха 63-годишна измамница на баба за дърва

Измамница преметна 91-годишна старица в русенското село Горно Абланово и й открадна 380 лв. с уговорката да й докарат дърва за огрев. 63-годишната В.И. от село Тетово е задържана по гореши следи, съобщиха от полицията в Русе. Тя е в ареста за 72 часа и е осъждана многократно за други престъпления. Парите са върнати на потърпевшата баба, а срещу В.И. е започнало досъдебно производство.

Мошеничката отишла посред бял ден в дома на жената и се представила за служителка от кметството. Тя обяснила на старицата, че на другия ден ще й докарат дърва за зимата и трябва да даде 80 лв. Бабата отворила шкафа, където държала 380 лв. и не усетила как гостенката й прибрала всичките пари. Когато видяла, че пенсията й я няма, тя позвънила на кмета и той алармирал полицията.

77-годишна русенка обаче изгоряла с 5480 лв. за мнимо лечение на сина си, допълниха от ОДМВР в крайдунавския град. Непознат мъж й обяснил на домашния телефон, че момчето й е пострадало с изгаряния по краката от избухнала газова бутилка и трябват пари за мехлеми.

"Професорът" изпратил асистента си и жената му хвърлила 2 плика със спестяванията си от балкона. Едва когато се обадила на сина си, тя разбрала, че е измамена. Куриерът се издирва по даденото описание. Случаят се разследва от служители на второ РУ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони