САЩ наложи санкции на руски компании, доставяли ирански петрол на Сирия

„Един американец в Благоевград“ представя Камерна опера – Благоевград

Как се прави комплимент на жена без думи?

Нахапаният от питбул професор ще съди собственика му: Анцугът ми беше напоен с кръв, а той си тръгна

Австралия няма да подпише Пакта на ООН за миграцията

Димитър Петров, Специализирана прокуратура: Имаме безспорни доказателства по случая с ДАБЧ

Италианските власти конфискуваха имущество на мафията в Рим

Отбелязваме Въведение Богородично

Очаква се наднормено замърсяване на въздуха в части на София днес

Шведската академия сформира нов Нобелов комитет по литература

Тръмп помилва пуйките Грахче и Морков

Нова коалиция в британския парламент ще спира Брекзит

Япония праща мисия до един от полюсите на Луната

Мевлют Чавушоглу: Сделката за руските С-400 не може да бъде отменена

Започва филмовият фестивал в Банско

Европейската комисия потвърди споразумението с Гърция

Международните кредитори и гръцкото правителство постигнаха споразумение по третата програма на финансова помощ за Атина. Това потвърди по време на пресконференция в Брюксел представител на Европейската комисия, съобщи БГНЕС.

По-рано днес представител на гръцкото финансово министерство обяви, че гръцкото правителство и международните кредитори са постигнали споразумение относно третата кредитна програма, предназначена за три години.

Постигнато е съгласие по две ключови теми на дискусии с ръководителите на мисии на кредиторите – новият приватизационен фонд, в който за 30 години ще се натрупат държавни активи на стойност 50 млрд. евро и решаване на проблемите на банките с необслужвани кредити, които достигнаха 90 млрд.евро.

По-рано Гърция и ръководителите на мисията на международните кредитори постигнаха съгласие за предварително споразумение относно основния сценарий за макроикономическите показатели на страната. Очаква се първичният излишък на държавния бюджет на страната през 2016 г. са бъде 0,5 на сто от БВП, а през 2017 г. – 1,0% от БВП. Този сценарий предвижда намаляване на БВП на Гърция с 0,5 % през 2016 г., а през 2017 г. връщане на страната към икономически растеж от 2,3%.

От оценката на макроикономическото развитие зависи общата сума на третата програма за Гърция. Държавните глави и правителствените ръководители на срещата на върха на еврозоната на 12-13 юли се съгласиха, че помощта за Атина трябва да е около 86 милиарда евро. В същото време Международният валутен фонд смята, че размерът й трябва да бъде по-голям – около 90 милиарда евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.