Оставиха в ареста семейство-убийци от Чирпан

Ромското семейство от Чирпан, което разстреля и закла свой съгражданин ще остане за постоянно в ареста. Окръжният съд в Стара Загора наложи мярка "задържане под стража" за Ангел Алиев, Динко Атанасов и Диньо Ангелов. Баща, син и племенник на 54, 23 и 22 г. са обвинени за убийството на 47- годишния Митко Мантата от ромската махала в Чирпан. Предстои да получат и обвинение за притежание на незаконно оръжие.

Бащата Ангел и синът Динко са простреляли общо девет пъти Мантата с пистолети "Макаров", племенникът Диньо пък се включил в касапницата като наръгал в гърдите мъжа общо четири пъти с нож.

Кървавата разправа се разигра посред бял ден в петък на оживения булевард "Георги Димитров" в Чирпан. Около 11.30 часа килърите причакали пред вулканизатор Митко Мантата, който дошъл да смени гума на мотора. Щом се появил ромите натиснали спусъците, в престрелката пострадал и 16-годишният Христос, племенник на убития. Младежът е и ръган с нож. Той все още се възстановява в болницата в Стара Загора с огнестрелна рана в плешката, счупен крак и пробит бял дроб. Опериран е и състоянието му засега е стабилно.

Двама от задържаните имат и предишни криминални прояви, включително и за притежание на незаконно оръжие.

Вероятната причина за екшъна е стара вражда, конфликта между фамилиите започнал заради жена преди близо две години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право