Митничари на Капитан Андреево откриха наркотик, скрит в прах за пране (снимки)

Десетки хиляди таблетки, съдържащи псевдоефедрин, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха на сайта на Агенция "Митници".

Псевдоефедринът (прекурсор за производство на синтетични наркотици) е открит в товарен автомобил с полска регистрация. Камионът е влязъл в страната от Турция и е пътувал транзитно през България към прибалтийска страна. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършената физическа и рентгенова проверка митническите служители откриват в шкаф за инструменти четири запечатани пакета прах за пране. Поради съмнения за съдържанието на пакетите, митническият служител ги отваря и открива в тях черни найлонови чанти с над 50 000 насипни бели таблетки с кръгло лого в средата. Общото количество на откритите хапчетата с псевдоефедрин е 21,368 кг. 

Задържан е шофьорът на товарния автомобил, полски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.3 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. Работата по случая продължава.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони