Хората на Първанов искат 200 000 гласа наесен

От партията на Георги Първанов АБВ си поставиха за цел да спечелят 200 000 гласа на местните избори. Това заяви във Велико Търново заместник-председателят на политическата формация Румен Петков.Той уточни, че очакваните резултати са по отношение подкрепата на листите за общински съветници.До момента са издигнати 120 номинации за кандидати за кметове на общини, като две трети от тях са кандидати само на АБВ, добави бившият вътрешен министър.

Петков изрази увереност, че след местните избори правителството и Народното събрание ще останат стабилни. По думите му, персонални промени в кабинета на определ етап от време са възможни, но това не значело, че ще има трусове в управлението.

В старата столица Румен Петков представи кандидатът за кмет на Общината - д-р Драгош Методиев. Методиев бе сред първите сподвижници на Георги Първанов, а преминаването му в АБВ от БСП разбуни духовете във Велико Търново. Бивш член на столетницата е кандидат за кмет и на Община Стражица - това е Илиян Маринов, който наскоро напусна БСП, макар да беше общински лидер на партията в градчето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони