Стоичков разлюля „Барса” и в Тбилиси

Дори когато е на 10 000 км от любимата си „Барселона”, Христо Стоичков може да разлюлее великия клуб. Часове преди снощния мач за Суперкупата на Европа срещу „Севиля” в Тбилиси Камата даде интервю пред радио „Онда сера”. Разговорът не бе свързан конкретно с двубоя, но Стоичков предупреди нападателя Педро Родригес да не ходи в „Манчестър Юнайтед”. Футболистът иска този трансфер и треньорът Луис ван Гаал има намерение да го привлече.

„Никога не съм изпълнявал неговите нареждания, този човек разруши „Барса” - изригна по адрес на Ван Гаал българската звезда, която има 254 мача и 118 гола за каталунците. - Видяхте сега какво направи с Виктор Валдес. Изхвърли го. Ван Гаал е лош човек. Надявам се, че Педро ще ме послуша и няма да отиде в „Манчестъл Юнайтед”. Сега Ван Гаал унищожава и този отбор.”

Педро сам пожела „Барса” да му свали клаузата за откупуване от 150 на 30 милиона евро, за да може да направи трансфер. Нападателят е резерва при Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар, въпреки че е рожба на клуба. А Ван Гаал бе човекът, който успя да прекрати кариерата на Стоичков на „Камп ноу” през 1997 година, но не и да разруши статута му на легенда.

Заради ангажиментите си като експерт на американския тв канал „Унивижън” Камата няма да присъства на мача за Суперкупата между “Барселона” и „Севиля” в Тбилиси. Грузия се оказа прекалено далечна дестинация и за испанците. Доскоро двубоят се играеше винаги в Монако, но УЕФА разширява географията на мача и Тбилиси е първата ексцентрична дестинация, следват Трондхайм и Скопие. Но испанските фенове не са от най-пътуващите в чужбина, особено при толкова отдалечено и необичайно място като Тбилиси. Затова и грузинските вестници твърдят, че не повече от 3000 привърженици на „Барселона” и „Севиля”, взети заедно, са пристигнали в столицата на бившата съветска република за двубоя.

Бутилка вино за всеки гост на Грузия

ТБИЛИСИ - Уникално гостоприемство показа Грузия по случай домакинството си на първия голям международен мач - за Суперкупата на Европа между “Барселона” и “Севиля”. Всеки чужденец - от футболистите на двата отбора до последния фен, получи бутилка вино след печата в паспорта си.

„Добре дошли в Грузия, насладете се на нашата страна”, усмихваха се граничните полицайки, които бяха по-многочислени на гишетата от колегите си от силния пол.

На бутилката вино е изрисуван гербът на грузинската държава. А на етикета е разказано за сериозните традиции на страната в производството на алкохолната напитка през последните осем хилядолетия. В Грузия правят вино още от шести век преди новата ера. На местния език то се нарича „гвино”.

В отделна картичка, закрепена към бутилката, грузинците изтъкват още гордости от съвременната си история. Например - че са част от пазара на Европейския съюз, че търгуват свободно с половината свят и имат едни от най-либералните данъчни закони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят