Хванаха 91-годишен хирург от Австралия с 4,5 кг. кокаин

Хванаха 91- годишен хирург от Австралия с 4,5 килограма кокаин, предадоха световните агенции. Наркотиците са били скрити в 27 опаковки от сапун в багажа му, предава ABC news.

Виктор Туарц е заловен на летището в Сидни на връщане от Ню Делхи. Обвинен е, че е внасял наркотици с търговска цел.

Туарц се яви пред съда в Сидни във вторник и беше пуснат под гаранция. Той ще се яви отново в съдебната зала на 6 октомври. Максималното наказание, което може да получи е доживотна присъда.

Според полицията, възрастният мъж е станал жертва на измама. След като се разчу за случая, от силите за сигурност предупредиха пътуващите хора да внимават да бъдат използвани като мулета.

Експертите смятат, че Туарц е бил излъган от група хора, с които се е запознал онлайн и е поддържал приятелски отношения няколко месеца преди пътуването си до Индия.

Възрастният мъж е коментирал пред австралийска телевизия, че в Ню Делхи се е видял с въпросните хора, с които се е запознал в интернет. Малко преди да се качи на самолета те са му дали пакет, в който е имало подарък за техен близък в Австралия. "Погледнах и видях, че това са сапуни. Дадоха ми подаръците в последния момент", посочва пред съда възрастният мъж.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят