Пожарът край Брезник се разгоря отново

Пожарът край Брезник отново се е разгорял и ще се наложи намесата на хеликоптер. Това съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова. Тя поясни, че са смятали, че пожарът е потушен, но поради силния вятър са се разпалили тлеещи участъци в по-дълбоката част в изгорялата гора.

„Ще се наложи намесата на хеликоптер, вече сме поискали от главния комисар Николай Николов", коментира Соколова и добави пред агенция „Фокус", че на място има над 40 души, използва се и високопроходима техника от пожарната и такава на Горското стопанство.

„По данни на специалистите е най-добре участъците, които се разпалват наново, да бъдат обработени с хеликоптер", уточни Соколова.

Тя подчерта, че няма рискове за селата в района на пожара.

„Имахме притеснение за един от ретланслаторите, но и там теренът е обезопасен. Рискът е да се увеличи територията, което не ни се иска, защото това е гора, която искаме да спасим и е предимно иглолистна", разясни областният управител и посочи, че по груби данни са засегнати около 200 - 250 дка.

Соколова уточни, че няма връзка между пожара около Брезник и този в Драгоман, въпреки че разстоянието по права линия е 50 км.

„Но това създава затруднение по отношение на работата и трябва да се прецизира къде да бъде изпращана техниката", каза още Ирена Соколова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони