“Лудогорец” плаща 1 млн. евро за румънски нападател

Още един футболист със седемцифрена цена отива в “Лудогорец”. Румънският нападател Клаудиу Кешерю е спазарен и преминава в редиците на българския шампион срещу 1 милион евро.

Той е продаден в Разград от катарския тим “Ал Гарафа”. Голаджията предпочете да отиде да играе в нашия, а не в румънския първенец “Стяуа”, който също проявяваше интерес към него. Преди да замине за Катар, Кешерю бе в “Стяуа” и дори игра срещу “Лудогорец” в квалификациите за Шампионската лига. По-рано в кариерата си е бил и във Франция и има 16 мача в Серия 1 с екипа на “Бастия”. Името на Кешерю фигурира в клубните рекорди на “Стяуа” с шест гола в един двубой - за 6:0 срещу “Пандури” през август 2014 г.


Румънецът бе желан и от “Литекс”, където треньор стана неговият сънародник Лауренциу Регенкампф. Той става третият играч от северната ни съседка в “Лудогорец” заедно с Козмин Моци и привлечения това лято Андрей Препелица. Медиите отвъд Дунав тръбят, че Кешерю ще получава космическата за българския футбол заплата от 700 000 евро на сезон.


Новият нападател няма да играе довечера срещу “Черно море” в мача за Суперкупата на България в Бургас. “Искам да спечелим първи трофей”, декларира Бруно Рибейро, треньорът на тима от Разград. “Лудогорец” два пъти е вдигал това отличие в Бургас. “Този мач е шанс да се реабилитираме пред запалянковците за неубедителните игри”, коментира Никола Спасов, наставник на “Черно море”. Варненци ще излязат в Бургас без официална тренировка на стадион “Лазур”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ