Двама пребиха 80-годишна баба, отмъкнаха 6500 лв. от възглавницата й

Двама мъже нахлули в дома на 80-годишна жена от шуменския квартал "Дивдядово", пребили я и я заставили да им даде парите си - 6500 лв., които се оказали скътани във възглавница. За инцидента полицията била уведомена два дни по-късно в понеделник.

Окръжната прокуратура в Шумен вече е образувала досъдебно производство за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив срещу Марин А. и Гошо Б. Това съобщиха във вторник от Апелативна прокуратура-Варна.

Пенсионерката е самотно живееща. Тя била заплашена от двамата мъже, които влезли в дома й на 7 срещу 8 август през нощта. Нанесли й побой, счупили носа й. Така я принудили да каже къде къта парите си и бабата разкрила възглавницата-тайник. След престъплението двамата нападатели изчезнали. Чак в понеделник синът на жената научила за преживения ужас и съобщил в полицията.

Във вторник е задържан за 24 часа единия от извършителите - Гошо Б., който е разпознат от жертвата. Другият извършител е успял да избяга и се издирва. И двамата са действали в условията на опасен рецидив, а в криминалната им биография има около 15 осъждания за различни престъпления. Продължават следствените действия по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право