500 баби, дядовци и внуци - на събор в Балкана

Напук на жегите над 500 пенсионери от страната ще се съберат на 15 август в местността Карандила в Сливенския балкан, за да пеят и да играят хора. Мъжете и жените от третата възраст ще участват в 16-ия събор "Карандила пее" - съобщи Пенка Симеонова, общинска съветничка от БСП и областен председател на Съюза на пенсионерите-2004.

Десетминутната програма на 40-те състава е подготвяна от читалищата в различните населени места. А някои баби и дядовци ще водят и внуците си, за да се изявят с тях на сцената. Очаква се термометърът в събота да отчете до 34 градуса, организаторите от община Сливен и пенсионерския съюз са осигурили медицински екип на място.

Гората в Балкана пази дебела сянка, но сред препоръките е да се носят шапки за защита от силното слънце. За съжаление, преди месеци участък от републиканския пряк път към Карандила пропадна в дере и сега е затворен. За да не затрудни участниците, общината им е осигурила автобуси, които ще ги превозят по двата по-дълги обиколни маршрута - през "Петолъчката" или през местността Даулите. За мераклиите да чуят надпяването на 15 август лифтът на Сливен ще работи безплатно. Участниците в тазгодишното издание на събора ще получат подарък - компактдискове и рекламна книжка за туристическите атракции, които предлага реновираната късноантична крепост "Туида" в областния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл