Спират делото за взрива в Мъглиж

Загинал работник е виновен за взрива в завода за пиротенически изделия край Мъглиж. Това сочат данните на експертизите, назначени след инцидента на 19 декември миналата година. Тогава при експлозия в цех за фойерверки загина 45-годишният Веселин Турлаков от Казанлък, а други четирима бяха ранени. По-късно от раните си издъхна и 51-годишната Кинка Манолова. Според запознати с разследването вина за инцидента носи загиналият мъж, който е пренебрегнал мерките за безопасност с цел по-бърза работа.

Досега не са събрани данни за повдигане на обвинение към други лица за взрива и вероятно делото ще бъде прекратено, коментира запознати с разследването.

Взривът във фабриката на фирма "Балиста" стана при изработка на осветителни факли собствено производство. Те се ползвали от спелеолози, подобни палели и футболните агитки.

При експлозията на 19 декември буквално изхвърчал покривът на помещението, а отломките затиснали и убили на място 45-годишният мъж. За съжаление взривът възпламенил и съседно помещение, където се намирала и 51-годишната Кинка Манолова. Жената получи 71% изгаряния и въпреки усилията на лекарите почина на 5 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право